www.pogononline.pl www.pogononline.pl
top_3
top_2
  Gryf
Aktualności
czwartek, 2 marca 2006 r., godz: 18:12
Rozmowa z Camelinho, Brazylijczykiem, szefem kuchni restauracji Chrobry.
Skąd wziął się pan w Polsce?
- Trafiłem tutaj dzięki ojcu, który pracował w ambasadzie w Warszawie. Potem przyjechałem do Szczecina.
Poznał pan któregoś z rodaków grających w naszej lidze?
- Jeszcze w Warszawie do mojej restauracji wpadał Giuliano, który grał potem w Szczecinie. Znam też Batatę. Z Giuliano mam kontakt do dziś. Często zmieniał ostatnio klubu w Brazylii i szykuje transfer do Europy. Liczę, że poznam też chłopaków, którzy będą grać w Pogoni. Na pewno skuszą się na nasze specjalne narodowe danie – Rodizo Churasso – które z reguły przyciągają moich rodaków i będę miał okazję zamienić z nimi parę słów.
Jakie znaczenie ma dla pana fakt, że Pogoń w zdecydowanej większości będą tworzyć pana rodacy?
- Oczywiście jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Już planuje wybrać się na mecz, by zobaczyć ich w akcji. Nie można jednak oceniać nowych zawodników po pierwszym czy drugim meczu. Dajmy im czas. Na pewno dadzą z siebie wszystko i udowodnią, jak ważny jest dla nich futbol. Myślę, że dużym plusem jest to, że przyjadą w dużej liczbie – łatwiej im się będzie dostosować do życia w obcym kraju.

 Czytaj cały wywiad

     autor  js



Brak komentarzy do tego artykułu. Może dodasz swój?



Komentarze służą do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.
Zastrzegamy sobie jednak prawo do usuwania, modyfikowania wybranych komentarzy.

  (p) 2000 - 2025   Gryf
© Pogoń On-Line
  Gryfdesign by: ruben 5px redakcja | współpraca | ochrona prywatności